Noutăți
Anunțăm cu bucurie rezultatele cursanților Atelierului 5!
În cadrul sesiunii de admitere din iulie 2018, toți elevii au fost admiși în anul I, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București și la Academia de Arhitectură din Mendrisio.
Felicităm întreaga grupă pentru ambiția menținută și pentru efortul depus întreaga perioadă de pregătire!

Așadar, sunteți gata să începem?
Pentru a organiza grupele și a vă păstra locurile, rugăm să ne trimiteți o confirmare pe adresa echipa@atelierul5.com, împreună cu numărul vostru de telefon și o adresă de email pe care o folosiți frecvent. Atelierul s-a mutat într-un spațiu luminos cu atmosferă interbelică, nu departe de vechiul atelier, la câteva minute de mers pe jos față de Gara de Nord.

Atelier (septembrie 2018 – iulie 2019)
Cursurile se adresează în mod special elevilor care doresc să urmeze o carieră în arhitectură, urbanism sau design. Pregătirea pentru admitere conține cursuri de desen tehnic şi desen liber, conforme cu metodologia de admitere la universităţile de profil. Pregătirea are ca obiectiv dezvoltarea percepţiei spaţiale, stimularea creativităţii şi dobândirea tehnicilor de desen. Vor fi acoperite subiecte de geometrie descriptivă, desen liber şi cultură generală de specialitate. O şedinţă durează 5 ore. Înscrierile sunt acceptate pe tot parcursul anului. Elevii care își doresc o educație într-o altă țară europeană pot participa la cursurile pentru realizarea portofoliului de admitere. Pentru cei mai pasionaţi se ţin semestrial și cursuri dedicate de AutoCAD, ArchiCAD, Photoshop, Illustrator și InDesign.

 

Pentru anul universitar 2018-2019, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” a publicat un nou regulament de admitere. Admiterea se desfășoară în două sesiuni, iulie și septembrie 2019. Pentru o informare corectă vă rugăm să consultați documentul oficial pentru sesiunea din 2018, accesand acest link.

 Instrumente necesare
Hârtie A4, A3
Teu  (lungime 80 cm sau 100 cm, din plastic sau din metal)
Două echere de plastic – 45 și 60 grade 
Creion mecanic 0.5 si 0.7  si mina 2B 
Creion mecanic cu mină groasă 
Gumă de şters moale
Gumă de şters plastică
Ascuţitoare simplă, metalică
Bandă adezivă / scotch de hârtie
Compas
Hârtie format 50×70

Magazine
(1) Rembrandt Artistique – strada Hanul cu Tei (zona Lipscani) (http://www.artistique.ro/)
(2) Profiart – Calea Griviţei nr. 41 (http://www.profiart.ro/page/contact)